Ørsted Er På Vej Mod En Fuldkommen Grøn Virksomhed

Billede: Pixabay

Ørsted er en af verdens førende virksomheder inden for bæredygtig energi, og virksomheden har skam også store mål og ambitioner for fremtiden, som skal lette den kæmpe byrde, der i øjeblikket er på miljøet.

De sidste par år har virkelig givet verden et indblik i, hvor klimaet og miljøet er på vej hen, og det ville næsten være synd at sige, at det ser fordelagtigt ud.

Med mindre vi ønsker at klimaforandringerne stikker fuldstændig af, bliver vi nødt til at ændre i vores vaner, hvis vi ønsker at bringe udledningen af CO2 ned, som vi så desperat har brug for.

Inden industrialiseringen for alvor startede, havde vi en global temperatur på under 1,5 grad, hvilket eksperterne mener, at vi skal ned under igen, for at sætte en stopper for den globale opvarmning.

En af de virksomheder, der for alvor har taget en beslutning om at gå forrest, i kampen mod den globale opvarmning, er Ørsted, som menes at være forholdvist tæt på, at gøre deres produktion af varme og el fuldstændig grøn.

Henrik Poulsen, administrerende direktør hos Ørsted udtaler også, at havvind til hver en tid vil udkonkurrere forsile brændstoffer, da grøn energi idag er det mest økonomiske alternativ.

Derudover løber vi ikke lige tør for havvind foreløbigt, hvilket set på den lange bane, også gør havvind mere konkurrencedygtigt.

Fuldkommen grøn inden længe

Ørsteds ambitioner for fremtiden er enorme, og inden 2023 har virksomheden et mål om, at have afskaffet alt brug af kul i virksomheden, og blot to år efter har virksomheden et mål om, at være fuldkommen CO2 fri.

Hvis dette lykkedes for virksomheden, vil de være med til at tage et kæmpe skridt, mod en grønnere fremtid for os alle, da virksomheden vil være i stand til, at forsyne millioner af mennesker, med el og varme, produceret på et fuldkommen grønt grundlag.

Indtil videre har virksomheden været i stand til, at forsyne mere end 12 millioner mennesker med grøn energi, og deres mål er, at levere bæredygtig energi til mere end hele 50 millioner mennesker i år 2030, hvilket er et kæmpe mål at sætte sig selv, men om ikke andet, vil det være endnu et kæmpe skridt i den rigtige retning mod, at bekæmpe en af verdens største kriser, i nyere tid.

Tak for støtten

Tak til Illums Bolighus for deres støtte til dette indlæg. Find smukke Finn Juhl Møbler og utallige andre elementer til boligindretningen fra kendte mærker hos Illums Bolighus.

Relaterede nyheder