Kæmper For De Knapt 5000 Danske Børn På Børnehjem

Billede:

Der sker rigtig mange ting rundt omkring i verden, som mange af os enten ikke ser, eller lukker øjnene for. I Danmark er der for nyligt stiftet en frivillig organisation kaldet MENTORBARN, som kæmper for at skabe flere mentor-familier til danske børn og unge på danske børnehjem

Den danske organisation, MENTORBARN, arbejder for at give de knapt 5000 danske børn på børnehjem en bedre fremtid. Det gør de ved at bringe mentor-familier og børnehjemsbørn sammen i frivillige, men alligevel forpligtende fællesskaber, hvor børnene får mulighed for at blive en del af en families helt almindelige hverdag.

Et stort fokus på mentor-familier

Det gør en verden til forskel at føle sig som en del af et fællesskab. At føle sig som en del af noget, som kan danne nogle gode og trygge rammer i en hverdag, hvor der stadig skal laves lektier, smøres madpakker, dyrkes sport og på et tidspunkt træffes beslutninger om uddannelse, hvornår det er tid til at flytte hjemmefra, søge arbejde og alt det andet, som vi alle kommer igennem på den ene eller anden måde.

" Vi forsøger at skabe et større fokus på manglen af Mentor-familier, for danske børnehjemsbørn. Det er de børn, som MENTORBARN hjælper hver dag, og som med en lille forskel fra dig, mig og frivillige mentorfamilier, kan få næsten samme ressourcer som almindelige børn. " - Ditte Reedtz, stifter af MENTORBARN

Selv 5 timer om ugen gør en forskel

En travl hverdag er sjældent mere travl, end hvad man gør den til. Selv den mindste hjælp gør en verden til forskel for børnene. Hvad end familierne har mulighed for at støtte op om organisationen med 5 timer om ugen, så er det lige præcis det som gør forskellen.

Over den seneste uges tid har 8 familier henvendt sig som til MENTORBARN, og kan nu kalde sig mentor-familie.

Relaterede nyheder