Høj Femmer Til H&M For Deres Miljøvenlige Initiativ Garment Collecting

Billede: Pixabay.com

Hos Fairpeople sætter vi jævnligt fokus på virksomheder eller personer, der gør noget fair. Denne gang er turen kommet til H&M for deres miljøvenlige initiativ Garment Collecting.

Garment Collecting er et globalt tøjindsamlingsinitiativ, som er iværksat af H&M. Målet med initiativet er at bidrage til en mere bæredygtig fashion-fremtid.

Det fungerer således: Enhver kan aflevere sit brugte tøj i deres lokale H&M-butik. Der er intet krav om, at det brugte tøj skal være fra H&M. De tager imod alle mærker, og der stilles heller ingen krav til standen.

Ud over tøj tager de også imod sengetøj og deslige. Der er lidt forskel på, hvad der sker med ens brugte tekstiler.

Hvad sker der med det brugte tøj?

Det tøj, som er i nogenlunde god stand, bliver solgt som genbrug over hele verdenen. Tøj, der ikke kan genbruges, bliver genanvendt til andre produkter. Meget af det bliver til rengøringsklude.

Det tøj, som ikke kan genanvendes, får nyt liv som tekstilfibre eller bliver brugt til at fremstille produkter som støddæmpende og isolerende materialer til bilindustrien.

Det samlede overskud fra indsamlingen af tøj doneres til forskning i tekstilgenanvendelse og sociale projekter.

Vi anerkender alle, der gør en ekstra indsats og er meget begejstrede for H&M’s initiativ. Vi opfordrer alle til at aflevere det tøj, som de har tænkt sig at smide ud, i deres lokale H&M frem for at proppe dette i skraldespandene.

Tak for støtten Perlen Odense

Vi vil afslutte med at sende et TAK til Perlen Odense, der via støtte har gjort publiceringen af denne artikel til en mulighed. Perlen Odense er en smykkeforhandler, der udbyder et ekstraordinært udvalg af smukke smykker i alle mulige afskygninger. Se blandt andet deres udvalg af Christina Watches, hvis du følger linket til deres hjemmeside. 

Relaterede nyheder